marți, 20 martie 2012

Solutie naturista

          Bineînțeles că amicul Emil, văzând că sunt bolnav, mi-a recomandat articolul lui despre produse naturiste. Că zice că sunt bune pentru întărirea imunității și altele.
       
         Personal prefer chimicalele în detrimentul produselor naturiste. Măcar să știi că iei ceva artificial, care e mai puternic și care a fost special proiectat pentru boala/ virusul pe care-l ai tu. Nu o plantă, al cărei scop pe acest pământ este să fie verde și să ne facă viața mai frumoasă. Dar lui Emil nu-i place natura. De fapt nu-i plac multe lucruri. Singurul lucru care-i place ar fi berea. Și aici vine întrebarea mea... Berea la care categorie de produse naturiste se încadrează?  Se știe că berea este o băutură 100% naturală. Bine, dacă vorbim de bere, nu de Noroc, și alte beri care au un PET de 3L care costă mai puțin decât o sticlă de 1,5L de apă minerală. Și acelea or fi naturale, dar nu suntem încă siguri ce a băut persoana care a umplut sticlele (mai subtil de atât chiar nu pot fi).          Mă rog, nu discutăm despre berile proaste. Vorbim de berea adevărată. Care are doar apă, malț, hamei. Pentru slăbit sigur nu se poate folosi. Și nici pentru tratamentul unor boli grave pentru a se evita o operație. Singurul mod prin care poți evita o operație folosind berea, este să îmbeți doctorul. Dar nu aș recomada asta pentru că respectivul medic s-ar putea să prindă mai mult curaj și să taie mai mult decât trebuie.
          La răceli și boli de sezon. E bună berea în cazul răcelii mele? Ce alte boli de sezon există? Mi se pare foarte generic termenul ăsta cu sezonul, are o conotație de etc.. E ca și cum cineva ar zice: "da' ce mai trebuie să-ți enumăr bolile?". Gripa ar fi o bolă de sezon. Teoretic. Practic apare în toate sezoanele (și în sezonul 1, și în 2, și în 3... e un fel de personaj principal).
La întărirea organismului ar putea fi utilă... crează un airbag natural, amplasat la nivel abdominal care protejează individul purtător. Mai zice Emil de afecțiunile minore... deci dacă mai devreme erau afecțiunile "majore" (grave) iar acum sunt cele minore, înseamnă că produsele astea naturiste sunt bune la tot. Și așa se deminostrează teoria aceea conform căreia un pahar de vin roșu / zi = sănătate curată.

Așa că m-am hotărât să îmbin medicina tradițională cu cea modernă și beau ceai de lămâie și iau pastile. Dacă nu merge, de mâine trec pe natural, renunț la pasitle și mă dau pe vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu