duminică, 16 septembrie 2012

Review Iphone 5 - 3

Iată că a apărut și ultima parte a vastei descrieri a noului măr. Găsiți începutul aici și partea a2a aici.

Să continuăm....


Acustică

Da, se pare că iPhone 5 are o acustică mai bună decât iPhone 4S. Cine ar fi crezut? Unii fani susțin că s-ar auzi chiar mai bine decât Nokia 3310.
Noul model are acum 3 microfoane în loc de 2. Treaba care o fac este tot cea făcută de 2, unul pentru a vorbi, iar celelalte pentru anularea zgomotului de fundal. Din prezentare am înțeles că cel de lângă cască ar anula și din gălăgia interlocutorului, care probabil nu-și permite un model așa avansat și vorbește de pe un telefon.
Casca are acum 5 magneți în loc de 2 cât avea 4S. Nu știu câți magneți au telefoanele concurenței pentru că ei anunță specificații importante, nu copilărisme (telefonul meu are mai mulți magneți în cască decât al tău!)
Pentru a se auzi mai bine și când folosești căști a fost lansat și modelul Apple EarPods. Acestea se aud mai bine decât modelul precedent și au mai multe găuri de ventilație. Nu a fost specificat numărul de magneți.
Prețul acestor căști ar fi 29$.Sistem de operare

Cum nu se poate să nu se facă și modificări software, a fost creat iOS 6. Aduce câteva îmbunătățiri la nivel de viteză, camerei foto, și îi dă mai mult de muncă asistentei Siri.
Vestea bună pentru utilizatorii de mere mai vechi este că acest sistem va fi disponibil în curând (maxim 2 luni) și pentru iPhone 4 și 4S.


Concluzii

iPhone 5 este cel mai bun iPhone de până acum. Displayul rămâne unul grozav, are mai mult RAM și un procesor nou. Camera a rămas la fel doar că are lentilă de Safir. Modificările de software sunt neglijabile, ele urmând să fie disponibile în curând și pe terminalele vechi.
Noul măr se poate conecta mai ușor la accesorii datorită noului port și la accesoriile vechi folosind adaptorul special.

Un alt amănunt de care ar trebui să țineți cont este că iPhone 5 va folosi nanoSIM-uri. Astfel, pe lângă faptul că trebuie să schimbați cartela, dacă spargeți/stricați telefonul, nu veți putea pune cartela în alt telefon până este reparat mărul.

Nu se ridică la nivelul Android-elor de top, dar este o încercare bună. Așteptăm 6.

Prețul de pornire este de 199$ pentru modelul de 16GB.

Per total, acord acestui telefon nota 7.

Surse 1 2 3

6 comentarii:

 1. Vezi ca la inceput uitasi un link. Link-ul catre partea a II-a.

  Găsiți începutul aici și partea a2a aici.

  In rest, total de acord :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merci. E din cauza ca la data scrierii acestui articol celalalt nu aparuse. si nu aveam link catre el. ;)

   Ștergere
 2. Mersi de toate informatiile despre Iphone 5 :) .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu placere. Sper ca te-au determinat sa iei o decizie corecta si sa-ti iei un Android.

   Ștergere
 3. Multumesc pentru review insa fara pic de rautate iti spun ca ar fi fost mult mai ok sa ai fi caut un review la ceva ce ai testat tu, nu de alta dar nu se cumpara ceea ce vezi cu ceea ce ai, deci te rog nu te supara.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am de ce sa ma supar. Nu o sa testez iPhone-ul pentru ca nu-mi place marca. Am fost cat se poate de obiectiv si toate datele pe care le-am exprimat sunt date oficiale, nu sunt inventate de mine.

   Ștergere