luni, 22 octombrie 2012

Aventura in natura

Multă lume pleacă din oraș în weekened. Și când spun asta, mă refer în principal la cei care nu lucrează în weekenduri, nu la mine. Pe vremuri plecam și eu.

Și cum sezonul cald s-a încheiat, nu se mai duce lumea la mare. Nu de alta, dar nu mai ai ce face. Doar să vezi niște apă și să nu poți face plajă, parcă n-are haz. Și dacă mai adaugi niște prețuri d-alea de stațiune, te-apucă plânsul.Așa că lumea s-a orientat către mersul la munte. Și prin mers la munte nu mă refer la drumeții sau alte chestii, nu, astea-s obositoare, le faci doar în concediu ca să ai timp apoi să te odihnești. Mers la munte înseamnă să te duci undeva în zonă montană și să faci acolo un grătar. Pe malul apei sau în mijlocul unei pășuni. Se făcea și pe lângă pădure, dar acum e periculos. De la criza asta au devenit urșii înfometați și vin la tine și tre' să le dai ceva că aștia-s mai răi decât cerșetorii de la București, de la semafor, care se prefac ologi, ciungi, etc.

Gândește-te că săracul urs nu mai are loc de muncă de dinainte de 2008. Și n-a fost la nicio revoluție / manifestație ca să mai scape de furie. A stat acolo în pădurea lui și a îndurat. Dar dacă omul se duce acolo și-i face în ciudă cu grătar și cu bere, e normal să se supere și el.

Revenind la plimbărică..

Dacă te duci la grătar, nu poți să nu bei o bere. Adică poți, dar n-are niciun farmec grătarul. Și atunci apare problema condusului. Cine conduce mașina înapoi la București? În general se sacrifică cineva și stă și poftește. Și suferă câteva zile că n-au intrat micii calumea. Și bea doar apă de la munte și se gândește că are și malț și hamei.

Ca să fie toată lumea fericită, asta dacă-ți permite și timpul, se poate opta pentru înnoptarea acolo. Dar de dormit sub cerul liber nu se poate discuta cu temperaturile actuale, așa că trebuie găsită o soluție alternativă. Ori se doarme în mașină, dacă ai un microbuz, ceva, ori cu un cort. Sau cu o rulotă. Dar cu casa pe roți e mai greu că n-are toată lumea.

Sau era mai greu. Acum, se poate închiria o rulotă. Și mi se pare că prețul ar fi chiar convenabil. Adică nu mai stai să tremuri în cort, nu mai stai cu grija că n-are cine să conducă.. Iei rulota, mergi la munte, faci grătar, bei, dormi, iar apoi dimineață, te întorci în capitală și returnezi echipamentul. E ca și cum ai închiria un snowboard ca să te dai doar o zi. Foarte ușor și practic.

Găsiți pe site-ul Aventuria orice echipament aveți nevoie, că nu degeaba e sponsor Superblog 2012 .

2 comentarii:

  1. O rulota e foarte smechera, chiar daca o legi la masina sau e una din aceea mare, ambele sunt foarte folositoare pentru concedii si multe altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cele mari care "au masina incorporata" sunt mai rare si mai scumpa. Dar cu una din asta mica de o cari dupa tine, iti faci treaba.

      Ștergere