E timpul pentru un exercițiu de imaginație. Cu amintiri din viitor :). Cum vă vedeți voi la 80 ani?
Da, e destul de greu având în vedere că mai e destul de mult până atunci. Cititoriilor mei cu vârste peste 70 ani le va fi chiar ușor.
Pentru mine mai sunt încă 56 ani până atunci. Adică până în 2068 când voi deveni și eu octogenar. Wow, deja sună a film SF. Noroc că stau jos. Ca să-mi păstrez picioarele sănătoase pentru atunci, nu că m-ar lua amețeala că mă văd bătrân. Noroc că evoluează tehnologia mai repede ca noi.
Parcă văd că atunci vom avea și noi, ca oameni, un port USB la care să ne conectăm un hard disk extern cu amintiri. Sau să avem memoria externă să nu uităm din cauza bătrâneții :). Și să avem un modul de WiFi integrat pentru a ni se ușura accesul la informație. Intrăm mental și accesăm Wikipedia și găsim orice informație căutăm. Tastaturile au fost de mult înlocuite.
Îmi amintesc că în 2012 deja apăruseră televizoarele pe care le puteai controla prin intermediul gesturilor. Ce era un televizor, mă întrebați? Păi era un fel de monitor LED. Un stămoș al lui. Care ulterior a evoluat la tehnologia LCD, apoi LED, iar apoi, a pierdut războiul cu tehnologia, și nu s-a mai folosit. Toată lumea folosea tv-tunere în calculator. De ce să ai un televizor inteligent când practic era doar un monitor cu câteva funcții de calculator. Practic nu oferea atâtea posibilități ca un calculator sau ca un smartphone.
Chiar dacă prin anii 1980-1990 era cel mai îndrăgit aparat și capta atenția publicului, după ce a apărut Internetul, totul s-a schimbat. Toată lumea a vrut acces la rețea. Așa că producătorii au integrat televizorul și în calculatoare, și în telefoane, încercând astfel să-l țină în uz. Apoi au încercat să integreze cât mai multe funcții în el, până când s-a ajuns a fi un calculator, integrat într-un monitor. Posturile de televiziune sunt văzute de toată lumea online, așa că era nevoie doar de acces la internet, nu și de semnal tv.
Acum, totul e optimizat pentru un acces cât mai facil la internet și la informație.De aceea s-a optat pentru acest modul integrat în organismul nostru și care ne ajută să controlăm totul cu puterea minții.
Îmi aduc aminte că la început, tot prin anii 2000-2010 existau niște căști care te ajutau să controlezi un computer cu puterea minții. Dar erau mari și s-a renunțat la idee.
Primul caz, cel mai celebru, de integrare între om și computer a fost Stephen Hawking. Un om care prin acestă "uniune" om-mașină a reușit să sfideze moartea și să efectueze cercetări foare importante în zilele noastre.
Îmi aduc aminte de acei ani pentru că eram tânăr și participam la Superblog 2012. Găsiți informațiile pe hardul etichetat: Tinerețe.
Voi ce mai faceți în anul 2068 ?
Frumoasa postare. Eu ma vad pe o nava spatiala prin univers
RăspundețiȘtergereLa agățat de extraterestre?
Ștergere