joi, 8 noiembrie 2012

Asortarea bijuteriilor

Dacă până acum am analizat tot felul de chestii în cadrul SuperBlog 2012, acum vor cei de la LuxuryGifts să-mi dau cu părerea despre asortarea bijuteriilor la haine.

Nu sunt eu expert nici în bijuterii nici în modă, dar o părere are oricine. Mai ales un blogger.

Am observat un trend ascendent în uzul de bijuterii. Toată lumea are cel puțin o bijuterie. Mă rog, mai puțin persoanele cărora nu le permite religia. Dar cum acum discutăm de asortarea bijuteriilor, nu vom discuta de religii.




La începuturi, bijuteriile se foloseau doar pentru a arăta apartenența în rândul unei anumite clase sociale, mai bine poziționate. În Egiptul Antic, faraonii erau chiar îngropați alături de averile lor. În general, bijuteriile reprezentau o valoare deosebită, și o monedă de schimb, în principal pentru că nu exista sistemul monetar. Ulterior, bijuteriile au început să capete altă valoare, să fie făcute din materiale mai puțin costisitoare, și toată lumea s-a orientat mai mult către aspectul lor și mai puțin la valoarea lor proprie.

În prezent, există și bijuterii handmade dar și eco, a căror valoare economică este una relativ redusă, dar totuși, valoarea lor poate fi una sentimentală. Sau pur și simplu poți fi mândru că protejezi natura. Cu toate că acesta ar trebui să fie un lucru firesc.

Singurele bijuterii pe care eu le port sunt un lănțișor pe care l-am primit la 18 ani și o brățară. Și nu stau să le asortez la diverse haine, le port tot timpul. Cred că asortarea se face mai mult în cazul fetelor, că ele au mai multe bijuterii.

Dar o astfel de asortare se poate face în cazuri speciale, cum ar fi vara. Vara, când e foarte cald, și te îmbraci sumar, se pot asorta coliere de scoici sau amulete. Sau ghirlande de flori dacă ești în Hawaii. Un alt caz ar fi în cazurile evenimentelor oficiale, gen nunți botezuri, etc.. Atunci, mai asortezi un ceas mai elegant costumului, pentru că nu poți merge cu ceasul sport. Și în cazul fetelor e mult mai ușor, ele având o colecție mai mare de accesorii și bijuterii. Plus că fetele au și cercei, și coliere și brățări și inele și tot.

La o ținută de seară, chiar nu poți merge cu un ceas sport sau alte accesorii sport (căști + mp3 player, etc) sau alte accesorii care nu se potrivesc în mod direct cu ținuta ta.

Cel mai interesant e cu costumele de Halloween, la care poți adăuga orice accesorii, important fiind să impresionezi, sau mă rog, să ieși în evidență. O altă situație în care nu se asortează niciodată accesoriile/ bijuteriile este situația în care ai o anumită imagine de care este atașat un anumit obiect. Cum ar fi cântăreții de muzică rap, cu bling-bling-urile lor, sau manelarii, care au tradiționalele lanțuri de aur groase ca să nu cumva să se afunde în șuncile groase de pe ceafă. Nu voi dezbate problema maneliștilor, lăsând doctoranzii în manele să dezbată și să explice acest fenomen.

Chiar îl rog pe dl doctorand să scrie un articol (poate scrie chiar aici, sau pe blogul lui cu PR4) în care să explice aceste aspecte: ceafa lată și lanțul gros.

În altă ordine de idei, mai am vreo 2 zile de lipsă totală de timp și voi reveni și cu articole din afara concursului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu