duminică, 11 noiembrie 2012

Chemarea naturii

De-a lungul timpului omenirea a tot evoluat din punct de vedere tehnologic. Am trecut prin ere în care piatra era principla resursă, apoi au urmat ere ale metalelor, pentru ca ulterior, să apară o eră a petrolului. Acum, în anii 2000 se simte chemarea naturii.

Majoritatea oamenilor resimt răul pe care l-au făcut mediului înconjurător și vor să remedieze acest lucru. Și fiecare face ce poate. Unii reciclează, unii reduc poluarea, alții reduc consumul. Iar unii se gânesc ce pot face pentru a înlocui metodele poluante cu metode verzi, pentru a putea astfel păstra confortul cu care a fost obișnuită umanitatea, fără a afecta natura.Așa a apărut pe la începutul anilor 2000 Toyota Prius. Un automobil hibrid care consumă mai puțin carburant folosindu-se de energia electrică. Energie care poate proveni din surse verzi. Ușor ușor, acest autoturism a devenit un simbol în lupta împotriva poluării și consumului de hidrocarburi.

Dar acela a fost doar începutul pentru că apoi au apărut tot mai multe autoturisme hibrid, și mai nou unele chiar 100% electrice. Acelea au însă o autonomie destul de redusă, care altături de costurile ridicate, fac ca aceste vehicule să nu fie comercializate în număr foarte mare. Însă, Toyota a rămas în continuare fidelă conceptului de mașină "verde" și a introdus modele hibrid chiar și în gama de lux.

Astfel au luat naștere bijuterii precum Lexus CT200h sau RX450h. Acum se pot bucura și oamenii atrași de  lux de plăcerea protejării naturii.

Cred că următorul pas în evoluția "verde" a autoturismului va fi montarea de panouri fotovoltaice pe mașini. Astfel se poate crește autonomia și se poate scădea semnificativ consumul de combustibil.

Si uite asa a trecut si etapa a 18a din Superblog 2012.
Ușor, ușor se apropie de sfârșit și competiția. Sunt curios dacă se termină înainte de prima ninsoare…

2 comentarii:

 1. Probabil ca o sa razi putin mai mult, insa aveam un profesor care a dat un alt sens expresiei "chemarea naturii" , pentru el chemarea naturi insemna ciulul.
  Adevarul este ca eu sunt inebunit dupa tehnologie, mai mult decat dupa haine, tot modernitate este faptul ca unele femeie sunt inebunite dupa haine?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am ras, stiu ca aceasta expresie are si alte sensuri. Cat despre partea cu hainele, nu cred ca reprezinta modernitate. Fetele intotdeauna au fost asa.

   Ștergere