marți, 20 noiembrie 2012

Evolutia tehnologiei

De-a lungul timpului omenirea a tot căutat moduri de a-și face viața mai ușoară. Așa a apărut inițial electricitatea, fenomen pe care apoi s-a clădit întreaga evoluție tehnologică. De la tradiționalul bec, acum avem tehnologie în tot ce ne-nconjoară.

Am mai scris și în trecut despre acest subiect, dar se poate dezbate pe această temă foarte mult, și oricum două articole nu o vor putea cuprinde niciodată, oricât de lungi ar fi ele.



S-a ajuns ca în anul 2012 să devenim o specie dependentă de tehnologie.

Că tot vine peste o lună sfârșitul lumii, auzisem un zvon că de fapt, acest sfârșit va fi reprezentat de sfârșitul tehnologiei. Din cauza exploziilor solare ce vor avea loc,  tehnologia nu va mai putea fi utilizată. Unii spun că ar dura vreo 4 zile, alții nu dau o durată. Cert e că dacă acest lucru se va întâmpla, mulți oameni vor muri.

Nu, nu vor muri că nu vor putea scrie pe Facebook sau că nu vor putea vorbi la telefon sau că nu vor putea să cumpere online de la magazinul MediaDOT. Nu mă refer la acest tip de dependență. Această este o dependență psihică ce se poate corecta. Mă refer că vor muri de frig și de foame. Cel mai probabil de frig.

Gândește-te că majoritatea oamenilor nu mai are încălzire cu lemne.  Și astfel curentul este necesar pentru a face căldură. Chiar dacă vorbim de calorifere electrice chiar dacă vorbim de centrale pe gaz. Oamenii nu vor mai avea surse de încălzire, va fi iarnă și vor muri.

A doua parte ar fi cea cu hrana. Lăsând la o parte faptul că hrana se păstrează acum în frigidere. Magazinele tot în frigidere o stochează. Iar transportul până la magazine, mă refer la distribuția mărfii, se face tot folosind electricitate, mai direct sau mai indirect. Și autoturismele, dacă ar funcționa, ar rămâne fără carburant, benzinăriile nefiind utilizabile fără energie electrică.

Practic toată tehnologia a evoluat, iar oamenii s-au bazat din ce în ce mai mult pe ea, ajungând ca în cazul în care ea dispare să involuăm mult și brusc.

Ca să închei într-o notă mai veselă, am găsit cel mai mic computer din lume, e de dimenziunea unui card de credit. Evoluat, nu? Revin cu detaliii într-un articol viitor, când nu trebuie să scriu pentru SuperBlog 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu