vineri, 29 noiembrie 2013

La multi ani! - Emil 2013

Să scrii o felicitare 
Nu e tocmai lucru mare, 
Însă dac-o scriu cu rimă, 
Sigur va fi mai sublimă. 

Îți doresc să ai pe lume, 
Toate cele ce sunt bune, 
Să fii veșnic sănătos, 
Blogger vesel și voios. 

Iar acum că ți-am urat, 
Te trec la despachetat, 
Darurile ce le-am pus 
În pachetul de mai sus. 

Pachetul cel lung și gros, 
Că știu că ești curios, 
Nu e p**ă d-african, 
Ci e hrană de oltean. 

Frunză verde lemn de soc, 
Îți urez să ai noroc. 
Și citește-n continuare, 
Rânduri fără poezioare. 

Acum că am încheiat regimul artistic, dovedind calitățile de poet dobândite din cauza că în 2010 am cedat presiunilor tale și m-am făcut blogger, e timpul să încep discursul serios. 

Azi, vineri 13*, ne-am adunat să te sărbătorim. Nu știu încă dacă pe bloggerul din tine, având în vedere că azi se împlinește un an de când ești minunatul posesor a 3 bloguri sau pe omul din tine, un jurist doctorand în manele. Cert e că în această seară vorbesc și pentru mine, dar și pentru domnișoara Cristina (nu aia din film). Nu te grăbi să zici că n-am voie s-o reprezint pentru că nu sunt încă avocat, pentru că nici ea nu e doctor adevărat, e doar un dentist. Dar să nu intrăm în astfel de amănunte, mai bine continuăm cu desfăcutul cadourilor. :). Dacă e Black Friday, nu înseamnă că trebuie să fie neagră și pentru copaci. Știi că eu sunt mai eco. M-am gândit că ambalajele cadourilor oricum se aruncă așa că fiecare dar va fi împachetat în hârtie de ziar (rima involuntară) pentru a proteja natura. Peace and love, cum zice Cristina. 

Pachetul cu numărul doi este pentru omul din tine. Și pentru că ne-am legat de faptul că ești oltean, acum o să-ți recunoaștem și plăcerea pentru manele. Nu știm care e manelistul tău preferat așa că ți-am luat un disc cu Salam – “De vară”. Sperăm să-ți placă. Așa vei vedea că electronicele nu sunt făcute pentru manele. 
În pachețelul mic, numerotat cu trei pentru că 3 este o cifră magică, dar și pentru că urma la alfabet, cum ar veni, e ceva ce mi-am dat seama că-ți lipsește. Te tot lauzi de ceva vreme că o ai, dar nimeni nu a sesizat că nu e așa. Ești exact ca Sabina. Dar acum s-a remediat problema. De azi înainte chiar te poți numi blogger cu greutate. 

Pachetul cu număr cinci vine cu dedicație specială de la Cristina. S-a gândit că în viață dacă dăruiești, o să și primești. N-o să intru eu în detalii religioase. Poate fi vorba de karma, știi cum e... nimic nu e bătut în cuie. 
La numărul șase vei găsi ceva ce sigur te va uimi. Toți din această încăpere știm că ești narcisist. Mai puțin tipa de la cafenea, dar niciodată nu e prea târziu să afle. Fiind narcisist, înseamnă că îți place de tine. Așa că ne-am gândit că acest dar va fi pe gustul tău. Ornamentele de pe margine nu contează, tu oricum vei privi întotdeauna în centru. 

Pentru că mai nou ai devenit fan Apple, fiind pe pragul de a-ți lua tabletă de la ei (nu te bucura încă, nu e iPad), m-am gândit la darul cu numărul 7. E 100% românesc, dar își face treaba. Enjoy! 

Îmi amintesc că acum câteva luni ai fost la capodopera aceea românească, “Sunt o babă comunistă” și că ți-a și plăcut. Nu am reușit să-ți aducem o babă comunistă și oricum nu cred că te primeau ai tăi cu ea acasă. În schimb o să-ți oferim ocazia să simți ce simțeau babele comuniste. Sper din tot sufletul că nu te-ai gândit la vreo chestie perversă, nu mai vorbim de praz aici. Poți deschide cadoul cu numărul 8. 

În încheiere, ne-am gândit cum am putea face să-ți aduci aminte de noi pe viitor. De parcă o să uiți prea repede cadourile de mai sus... Mă rog, decât să ne semnăm, am considerat că darul cu numărul 10 e mai potrivit. Te miri că am ajuns deja la 10? Nu-i bai, am sărit peste patru și peste nouă. 
Acum că ai terminat de citit și despachetat, poți să ne aduci câte o bere, nu ne supărăm. 

La multi ani, 
Andrei & Cristina (prezentă și reprezentată). 
*=2013.
**- observa textul MOV pe fundal negru
***-din motive de SEO acest articol va fi scos de pe site maine.( a fost postat cu o data anterioara pentru a nu iesi in evidenta)

Un comentariu: