marți, 27 noiembrie 2012

Post patriotic

Iar se apropie vertiginos 1 Decembrie, ziua noastră națională. Ziua în care toți ne aducem aminte că suntem români. Mai puțin ungurii aia care vor autonomie. Le propun să vină să privească parada de mai aproape, eventual de sub roțile vehiculelor militare. Nici nu am început bine să scriu acest post patriotic că deja a intrat patriotismul în mine.

Sugestia de mai sus a fost una doar pentru a sublinia că noi, românii îi lăsăm să fie în centrul atenției și de ziua noastră, dar să revenim la o manieră mai pașnică. 

O să vorbim de produse românești și de consumul acestora. Și când zic produse românești nu mă refer la bananele care se exportă ci la legumele și fructele produse la noi. Da, în principal d-ale gurii, că n-are rost să te încurci cu tehnologie pe care scrie made in Romania, ca tot de poporul prieten chinez e făcută.

De ce e important să consumăm produse românești? 

Păi în primul rând că sunt proaspete, nu sunt aduse de la mama naibii de pe alt continent. Bine, transportul se face repede în zilele noastre pentru a se păstra prospețimea, dar tot nu e ca produsul făcut la tine în țară.  Și aici intrăm deja în al doilea motiv. 
Produsele românești sunt mai naturale. Reclamele cu 100% naturale, eco și alte bălării sunt doar pentru naivi. Oricum omul ală folosește ceva îngrășăminte, face stropiri. Și dacă nu, oricum solul nu mai e natural ca pe vremuri. Sau chiar semințele sunt modificate genetic. Dar față de produsele de import, cele românești au gust. Gustul produsului respectiv, că și celelalte au gust. Toate același gust.

Un alt motiv, destul de serios, ar fi încurajarea economiei naționale. Nu o să se-mbogățească ANAFul că plătește nea Ion un impozit pe 1L de lapte, dar și oceanul e făcut din picături și se adună. Ai o împlinire sufletească știind că ai ajutat țara. Și ai creat un loc de muncă la tine în țară, nu peste hotare. 

Din nefericire sunt destul de puține locuri de desfacere pentru producătorii români. Eu, ca și producător de mere, în fiecae an mă confrunt cu această situație.Trebuie să vinzi în principal în piețe sau către cunoștințe pentru că magazinele mari gen real;- au deja contracte cu oamenii lor și nu te poți lipi. Dar măcar și acolo sunt promovate produsele românești. 

Cu ocazia acestei probe din cadrul Superblog 2012 pot spune La mulți ani România în avans. Primul ! 

P.S.: Nu sunt rasist și remarcile de mai sus se adresează doar celor care vor autonomie în interiorul țării noastre.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu