duminică, 16 decembrie 2012

Cinefil - The Hobbit

Vineri am fost convins să merg la The Hobbit.

Am ales Grand Cinema pentru că era mai aproape și e unul din cinematografele în care rulează în format HFR (High frame rate). Un format nou de 3D. Am fost plăcut surprins că se face o promovare intensă a acestui nou format aplicând reduceri la bilete de 5 lei. Așa am ajuns să dau doar 15 lei pentru un film 3D HFR la o oră oarecum de vârf, vineri după amiaza. Unde mai pui că am primit și câte un popcorn... super ofertă.

Eu nu am văzut nicio parte din trilogia cu Lord of The Rings așa că nu cunoșteam niciun fel de personaj. Am citit pe net că acțiunea din Hobbit s-ar petrece înaintea trilogiei așa că am zis că se poate vedea și Hobbit-ul fără LOTR.


Ochelarii 3D folosiți la HFR sunt tot cei folosiți la filmele 3D normale. Efectele însă mi s-au părut puțin mai intense.

Filmul prezintă practic prima aventură a hobbitului. Peisajele din film sunt superbe și acțiunea este destul de intensă. Ai șansa să te simți în mijlocul bătăliilor dintre gnomi și orci pe dealuri înverzite. Hobbitul trece prin multe încercări și în partea a doua a filmului se întâlnește și cu Gollum cu care face un concurs de ghicitori.

Filmul durează 3 ore, dar fiind presărat cu acțiune din belșug timpul trece destul de repede. Fiind prima parte a unei noi trilogii regizorul ne lasă în suspans până la episodul următor, însă întâmplările din acest film sunt suficiente cât să potolească setea cinefililor până data viitoare.

The Hobbit este un film bun, plin de acțiune și creaturi de legendă, și cu o poveste spusă frumos cât să mențină atenția spectatorilor pe parcursul celor 3 ore.

Eu îi acord nota 9 și vă invit să-l vedeți.P.S.: O să mă uit și la Trilogia LOTR și vă anunț cum e în comparație cu acele filme.

3 comentarii: