marți, 18 decembrie 2012

Transparenta edilitara

Întotdeauna este bine să existe o transparență la nivelul autorităților pentru ca cetățenii să vadă cum sunt folosiți banii lor.

Ieri, am fost plăcut surprins să aflu că la nivelul sectorului 6, această transparență există într-o măsură mai mare decât în alte părți. Am aflat că primăria sectorului 6 pune pe site-ul propriu, la dispoziția cetățenilor o aplicație prin care oamenii pot monitoriza în timp real utilajele de deszăpezire.Cum am aflat de această aplicație în zilele calde ale ultimei perioade, nu am putut urmări dacă respectivele utilaje se mișcă sau de fapt este o hartă statică. Așteptăm zăpada de diseară :) . Din primele informații, dacă un vehicul este colorat verde înseamnă că are motorul pornit și dacă este roșu înseamnă că nu. (logic).

Din ce m-am uitat eu, fugitiv pe această hartă, am observat și ieri, și azi că există un camion care era și ieri și azi cu motorul pornit, în același loc. Ori sunt eu foarte norocos și intru doar când acesta e pornit, ori camioanele oamenilor consumă foarte puțin și cineva l-a uitat pornit.  E vorba de mașina cu nr. de înmatriculare B-42-LJA. Șoferul este rugat să se trezească și să oprească motorul.

Ar fi chiar amuzant ca diseară, când începe zăpada (pentru că s-a anunțat din nou cod galben de ninsori) să constate că nu mai are carburant. Amuzant de privit de acasă, pe internet, nu din trafic, blocat în zăpadă.

Până trece și acest nou val de zăpadă vă invit să urmăriți cum se mișcă drumarii în mutarea zăpezii, deocamdată doar în sectorul 6. Poate între timp se inspriră și celelalte primării. Dacă aflați ceva, nu ezitați să-mi dați de știre pentru a efectua corecturile necesare.

De asemenea puteți lăsa comentarii în caz că rămâneți înzăpeziți pe drumurile patriei pentru că circulați pe vremea rea în ciuda avertizărilor. Nu vă vom ajuta, dar măcar ne vom amuza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu