luni, 21 ianuarie 2013

Clasic sau modern

Cu toate că există o permanentă luptă între clasic și modern se poate folosi tehnologia modernului pentru a păstra eleganța clasicului. Ba chiar clasicul poate deveni mai elegant.

Toată lumea face urări de genul "casă de piatră". De ce? Acum au apărut tot felul de materiale moderne care pot ușura construcția și pot reduce costurile simultan cu creșterea calității.Toți se gândesc la materialele din care fac o casă dar nimeni nu se gândește ce o să pună pe casă. Faci o casă de cărămidă ca să fie răcoroasă vara și o acoperi cu tablă. Nu prea merge. Chiar dacă o izolezi tu bine cu polistiren, tot trebuie și un acoperiș de calitate. De fapt, acoperișul e cel mai important pentru că în el bate soarele. De aceea strămoșii foloseau țiglă ceramică. Ai auzit tu pe cineva din anii 1800 plângându-se de căldura excesivă din casă? Normal că nu. Nu era așa cald că nu se inventase încălzirea globală pe vremea aia.

Transferul termic în cazul țiglei este mult mai mic, izolând mai bine locuința. Și mai ar fi un avantaj. E și un bun izolator fonic așa că nu mai auzi răpăiala ploii și poți să dormi liniștit. Nu mai e ca pe vremuri să se spargă la grindină că aici apare modernul de care-ți ziceam mai devreme. Tehnologie nouă în haine vechi. Nou dar cu bun gust. Se găsește pe site-ul www.creaton.com.ro .

Nu zic că polistirenul nu e important pentru că e. Foarte important. Însă trebuie să combini totul dacă vrei calitate. Țiglă ceramică, geamuri tripan, și pereți de cărămidă izolați cu un polistiren extrudat și grafitat. Și pe bune dacă mai probleme cu frigul iarna sau cu căldura vara.

Pe mine mă apucă o senzație de relaxare doar când mă gândesc la o astel de casă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu