vineri, 8 februarie 2013

Dor de iarna


A-nceput iar să ningă. Nu mă miră că ninge, că doar e iarnă. M-a surprins vremea care a fost până acum.

Nu e normal să fie 12*C în februarie. E iarnă trebuie să fie zăpadă. Cred că noțiunea de “zăpadăintră în definiția iernii. Și nu zic asta doar că mi-e mie drag să fie frig și să văd lume înzăpezită. Dar dacă acum sunt 12*C la vară iar murim de cald. Și nu e bine.


Ca să nu vorbim de sporturile de iarnă. Când să practici sporturi de iarnă? Vara? E la fel de stupid ca mersul iarna la plajă. Bine, nu chiar la fel.

Când eram eu mic erau 4 anotimpuri bine delimitate. Toate cele patru din cartea de anotimpuri. Aveam 3 luni de zăpadă în care mergeam la săniuș, aveam primăvară să ne minunăm de pomi înfloriți și de revenirea naturii la viață. Venea apoi o vară cu zile calde, dar nu ca acum. Și te duceai la mare. Iar apoi venea toamna cu hainele ei multicolore. Acum s-a terminat. Parcă am fi în Anglia. Azi e vară, mâine iarnă.

Acum ca să poți să te dai cu sania trebuie să pleci în Bulgaria. La ei încă mai e ordine în vreme. Ei au iarna zăpadă și vara soare. Și au și prețuri ok. Găsești aici o ofertă mai detaliată. Dar importantă nu e oferta ci faptul că ei au iarnă. Cu frig, să bei un vin fiert. Și e aici aprope. Chiar ai șanse să faci mai puțin decât până la Brașov pe Valea Prahovei. Și din experiență îți spun că bulgarii sunt foarte prietenoși.

Așa că fă două clickuri, rezervă un sejur, pune mâna și împachetează și dă-i drumul în vacanță. Mai ales că vine acu’ Valentine’s Day. Poate fi un cadou frumos și romantic. Nu poți sta în fața șemineului dacă e cald.

Just sayin’…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu