joi, 14 februarie 2013

Ziua Bloggerilor la Masca


Ieri a fost Ziua Bloggerilor la Masca. Acea zi în care bloggerii se întâlnesc și merg la teatrul Masca. În haită turmă stol grup.

Așa că ne-am adunat de prin toate colțurile blogosferei și la invitația domnișoarei  doamnei Anca Florea (căreia îi mulțumesc cu această ocazie) am purces la teatrul Masca să ne culturalizăm.


Niciodată o doză în plus de cultură nu strică. Și cum în blogosferă trebuie să fii creativ, mai trebuie să vezi din când în când și operele altora pentru a avea idei noi. Pentu a crea ceva mai frumos. Așa că spectacolele de teatru sunt întotdeauna bine-venite.

Piesa pe care am vizionat-o s-a numit Militarul Fanfaron”.  A fost regizată de dl. Mihai Mălaimare care a reușit să îmbine cu succes o poveste antică (din Grecia Antică) cu elemente moderne.  A fost o comedie de dragoste interactivă și foarte dinamică,  cu o distribuție de 13 actori care s-au mișcat în permanență într-o deplină armonie.

La început am crezut că va fi un specatcol muzical însă apoi povestea a devenit mai interactivă, și apoi cu o notă de modernism s-a povestit pe înțelesul bloggerilor acțiunea. Că doar bloggerii sunt mai cu capu’-n 2.0 și au nevoie de titrare. Și să fie scrisă și cu un font eligibil. Spectacolul a durat o oră și 40 minute. Timp foarte scurt pentru noi și probabil foarte lung pentru actorii care jucau pentru prima dată aceasta piesă în fața unui public.

Și de parcă nu era suficientă presiune pe săracii oameni care au exersat din greu, acest public era format din bloggeri. Care sunt cel mai rău public. Pentru că ei critică tot și taie în carne vie. Și sancționează fiecare lucru care li s-a părut lor că nu trebuia făcut în acel mod.

Însă pregătirea și profesionalismul și-au spus cuvântul și au făcut din această piesă una impecabilă. Ca să fiu și puțin hater aș putea spune că numele personajelor au fost cam complexe, motiv pentru care n-am reținut decât că mai-muța se numea Sonia. Și nici măcar n-am văzut-o.

Dar per total a fost foarte frumos. O experiență plăcută care din păcate se întâmplă doar o dată pe an. (da, poți merge mai des, dar fără toți bloggerii nu e chiar la fel).

După piesă actorii ni s-au alăturat la un pahar de ... vorbă și la o sesiune foto incognito.
Mulțumesc Teatrul Masca! Felicitări! 

7 comentarii:

 1. Multumim pentru articol si sper sa ne revedem la spectacolele noastre.

  RăspundețiȘtergere
 2. DOAMNA Anca Florea e sotia dl. Mihai Mălaimare :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :) Si asta e important, mai ales pentru noi doi :) , dar pentru spectatori poate ca e mai important faptul ca am fondat impreuna teatrul si ca de 23 de ani lucram impreuna. PS Oricum eu am luat-o ca pe un compliment :)

   @Elena Multumesc :)

   Ștergere
 3. Imi pare rau ca nu am stiut de acest eveniment. As fi venit si eu. Deci in fiecare an pe 13 februarie e ziua bloggerilor ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e chiar in fiecare an pe 13, dar tot timpul e in februarie. Tinem legatura si afli.

   Ștergere