miercuri, 13 martie 2013

Habemus Papam


Am vrut să scriu despre altceva, dar iar se trezesc unii că scriu articolele cu întârziere. O să explic diferența dintre blog și site de știri întrun articol viitor. Până atunci vă anunț că Habemus Papam.

Cică așa se zice. Teoretic nu e prea corect pentru că aveam deja unul. Acum avem doi. Habemus due Papam?


 Lăsând la o parte aspectele de nuanță ale urării , trebuie menționat că după ce au stat închiși o zi cardinalii, după al cincilea scrutin au reușit să desemneze pe unul care a avut sânge să preia conducerea Bisericii. Nu știu exact pe ce criteriu l-au ales, dacă or fi fost probe eliminatorii, dacă au dat cu banul sau au tras la sorți și el a avut lumânarea scurtă. Dar a câștigat nea’ caisă din Argentina. Pot să-i zic nea’ caisă că oricum își schimbă numele acum că a devenit Papă. Își ia nume de scenă. Ca prostituatele vedetele. Și a devenit Papa Francisc I. De la Benedict al XVI-lea la Francisc I. Asta înseamnă că măcar numele e original. Măcar nu e Iuda I. Zic și eu...

Papa Francisc e primul papă din America de Sud și primul din afara Europei. Mie mi se pare logic că dacă e din Argentina îndeplinește și aceste două condiții, dar așa scria în presă și am zis să menționez și eu. Poate dă bine, sau ceva. De asemenea, conform marelui Nostradamus, acesta va fi ultimul papă.  Din păcate nu știm și continuarea frazei. Ultimul papă care ce? Probabil ultimul căruia îi plac copiii (if you know what i mean).

Sunt curios cum vor decurge lucrurile acum că există doi papi. Vor lua deciziile împreună, ca un cuplu? Sau vor fi activi pe rând, când unul, când celălalt. Sau doar Francisc va fi activ, urmând ca Benedict să fie pasiv și să privească cu detașare tot ce se întâmplă?

Vom trăi și vom vedea. N-am pus poză cu Papa Francisc I pentru că mi-a fost lene să caut. Dacă te roade curiozitatea poți căuta tu. Sau pornește televizorul. Sigur în următoarea săptămână doar despre asta se va vorbi.

P.S.: Care-i faza cu fumul? Stau oamenii și fumează acolo iar când fumul devine alb înseamnă că sunt suficient de afumați?

2 comentarii:

  1. Parca era vorba ca ultimul papa, dupa mintea lui Nostradamus, va fii negru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate termenul de "negru" e simbolic. La asta te-ai gandit?

      Ștergere