luni, 8 aprilie 2013

Conflict Bendeac - Huidu , nefondat


Întotdeauna încerc să fiu cât se poate de obiectiv, și când iau o decizie și când judec o acțiune. Așa o să încerc să fiu și acum.

Spuneam pe celălalt blog de titlurile cancanistice de la Gândul. Cumva scopul ziarului e de a te pune pe gânduri și nu știm noi?  În urmă cu ceva vreme, cam imediat după ce am scris eu celălalt articol, au postat următorul text:  O vedetă TV, supărată că i s-a tăiat microfonul, îl atacă dur pe Şerban Huidu: „În ultimii doi ani, ai avut şansa de a rămâne printre noi, în libertate. Chiar nu ai învăţat nimic?”, urmat de un link către articolul lor și de o poză cu Șerban Huidu (că doar de el e vorba-n propoziție, cum s-ar spune).
Ca să nu vă pun să citiți tot articolul lor, o să fac un scurt rezumat.


Acu’ ceva vreme, Delia și Mihai Bendeac au produs o melodie. Un duet. Melodia a avut priză la public pe YouTube (4,3 milioane de accesări întro lună)(o pun mai jos să o ascultați) așa că cei doi au vrut s-o promoveze și la radio. Surpriză! Șerban Huidu a refuzat acest lucru, pe motiv că Bendeac e de la alt trust. Din altă rețea, cum s-ar zice.

Și de aici a apărut acest “conflict între Mihai Bendeac și Șerban Huidu”. De fapt, Bendeac și-a exprimat pe Facebook nemulțumirea față de acest aspect, legându-se și de faptul că Huidu tocmai a scăpat de închisoare în cazul cu accidentul rutier soldat cu 3 morți. E oarecum normal ca omul să fie nemulțumit că nu-și poate face public și talentul de cântăreț. Oricum, el menționează că mai mult e deranjat că prezența sa în melodie intervine în promovarea Deliei.

De la acest lucru a-nceput o întreagă mobilizare pe internet împotriva lui Huidu care îngroapă muzica românească”. Chiar se amintește de cazurile de sinucideri din showbizul românesc ale artistelor care n-au mai avut loc în lumina reflectoarelor. Parțial corect. Ok, omul e rău, nu apreciază valoarea. Dar atât.
Nu-l poți acuza că distruge muzica românească sau că nu știu ce mai face. Asta e problema lui. În primul rând că nu e obligat să dea pe postul lui de radio o anumită muzică. Tu, ca artist, dacă nu te vrea el, mergi la alt post care apreciază calitățile tale. Nu vrea niciunul? Atunci e o problemă puțin mai mare, dar te promovezi prin internet și în străinătate.

Dacă un post de radio are doar muzică bună iar Huidu cel rău are Cronica Cârcotașilor toată ziua, publicul poate alege ce vrea. Publicul alege întotdeauna.Tu ești cel mai bun și acel post nu te vrea? El are de pierdut. Când va vedea că ai succes, va cere melodia ta. Și atunci poți negocia alt preț.

Așa văd eu lucrurile. Poate postul respectiv are un public țintă căruia melodia X nu i se adresează. Nu poți să-l obligi să o difuzeze.  E democrație și libertate. Întro oarecare măsură. Că vine CNAul și dă o lege că trebuie să fie nu știu câte melodii românești. Și apoi auzim tot felul de vedete ieșite de la “pe români îi chinuie talentul”  sau alte emisiuni în căutare de oameni care n-au pic de respect de sine.

Nu mă mai lungesc cu acest conflict inexistent,  vă las cu Delia și Mihai Bendeac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu