luni, 20 mai 2013

Expansiune 2.0


Se extinde internetul?

În ultima vreme, tot mai multe persoane îmi cer să le ajut la creare site-uri.  Nu știu de ce, dar brusc oamenii devin din ce în ce mai interesați să-și facă un site. Fie el de cumpărături (tineri antreprenori, dornici să se avânte în universul online, că vorba aceea, online va fi mereu simplu) fie site-uri de prezentare, etc..

Faptul că lumea tinde către online nu poate decât să mă bucure. Niciodată nu strică un link în plus, și de abia mai avem subiecte comune de discuție. Mai poți să schimbi ponturi de SEO, extinzi cercul de oameni 2.0. Că doar e loc în online pentru toată lumea.


Eu recomand oamenilor care vor să-și facă un site să creeze mai întâi un blog. Ceva simplu și gratuit. Să-și facă o idee cu ce se mănâncă onlineul. Blogspot chiar oferă o interfață foarte prietenoasă și intuitivă. Plus că ai stabilitate și nu trebuie să-ți bați capurile și cu protecția împotriva atacurilor cibernetice.  Iar dacă nu te descurci și-ți dai seama că universul 2.0 nu e de tine, sau nu e ceea ce cauți, poți oricând să renunți, fără a pierde nimic. În afară de timp, care se pune ca și timp investit în cercetare online.

Dacă vrei un site mai profesional, caută pe Google creare site web și vei găsi mii de rezultate. De la firme sau persoane care te vor ajuta pe bani, până la persoane care vor să te ajute gratis și chiar softuri sau site-uri specializate în astfel de activități. Văzusem la un momentdat o reclamă foarte insistentă pe Facebook la site-uri în HTML 5. Dar pentru un astfel de site va trebui să plătești și hosting și domeniu. Așa că trebuie să fii hotărât, pentru a nu regreta ulterior investiția. Care nu e foarte mare, dar contează.

Eu vă stau la dispoziție cu răspunsuri și ajutor, în măsura în care am informațiile necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu