sâmbătă, 15 iunie 2013

Imobiliarele in 2013

Înainte de criza din 2008 cel mai important segment din economie era reprezentat fără dar și poate de imobiliare. Pe fondul creșterii numărului populației la nivel mondial dar și datorită unui trend crescător al confortului,  prețurile la imobile au ajuns divine (au crescut până la Dumnezeu).

După criză, oamenii și-au dat seama că ei n-au banii Bisericii Ortodoxe Române și au revenit cu picioarele pe pământ, cu niște prețuri mai acceptabile. Lucrurile au început să se miște din nou pe piață după o perioadă de stagnare în care cei care investiseră sume astronomice înainte de criză încă așteptau să se trezească din visul neplăcut în care se credeau când au văzut că proprietatea pe care o cumpăraseră cu două zile înainte valora acum doar un sfert din prețul de achiziție, cu toate că fizic nu suferise nicio modificare.


A trecut și această perioadă, și piața se mișcă din nou. Găsești din nou, orice, oriunde, oricând, atâta timp cât ai banii necesari, fiecare din acele cuvinte având prețul său. Un efect pozitiv al crizei a fost că a triat agențiile imobiliare în două categorii: profitabile și falimentare. Cele care au rămas au acum un renume în spate și se pot mândri și cu rezistența în fața crizei. Unele s-au axat mai mult pe satisfacția clienților și mai puțin pe profit, fiind conștiente că și în perioadele dificile trebuie să ai clienți.

Acum găsești oferte vânzare 1 mai la prețuri foarte bune. Și ai și metrou aproape și alte mijloace de transport. Ca să nu vorbim că, întrun București plin de mașini și cu insuficiente locuri de parcare, distanța față de centru reprezintă un avantaj. Avantajul de a avea loc să respiri.


Sau există întotdeauna posibilitatea cumpărarii unui teren și a construirii propriei case. Însă această posibilitate, devine, din nou, din ce în ce mai scumpă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu