marți, 14 ianuarie 2014

De ce recomand Gazduire.ro?

În primul rând că în universul 2.0 al anului 2014 nu prea mai e la modă să stai pe subdomeniu. Și dacă tot îți cumperi domeniu, îți trebuie și  găzduire, că doar n-o să te apuci acu’, doar de dragul independenței, să-ți faci firmă de hosting, să fii tu autonom și independent așa cum se vor anumite etnii minoritare din această țara.

E mai bine să apelezi la specialiști, la cineva care are o oarece vechime în domeniu și care a trecut prin problemele care apar cu un site, probleme la care nu te gândești și care apar când te aștepți mai puțin. Așa, cu ajutor, ai o grijă în plus pe cap și îți poți concentra atenția asupra a ceea ce eu consider că este mai important: conținutul site-ului (fie el text, foto, video sau chiar multimedia). Doar nu credeai că prin important fac referire la viața ta privată. Nu zic că nu e cea mai importantă însă nu-mi permit să fac astfel de precizări/recomandări. Fiecare își setează prioritățile după cum dorește, de aceea eu am perioade mai goale pe blog, pentru că îmi mut atenția în offline.


Revenind la partea cu hostingul, aici ai și 15 zile gratuite la orice pachet de web hosting. Un fel de test-drive cu serverele lor, să vezi dacă-ți plac serviciile, să nu cumperi ceva și apoi să regreți alegerea făcută. Mai ales că dacă ai un blog, de exemplu, pe serverele lor, nu prea poți să scrii de rău, indiferent cât de mult regreți. Că s-ar putea să nu mai apuce cititorii să vadă ce-ai scris, dacă înțelegi ce vreau să zic.

Lăsând glumele la o parte, erau o grămadă de lucruri interesante scrise pe comunicatedepresa.net despre firmele de hosting. Ce aspecte sunt importante când alegi o astfel de firmă, mai ales când nu ai pe cineva care să te ajute cu o recomandare, sau când ești nou. O să enumăr  cele 6 aspecte importante, urmând ca voi să aprofundați dacă considerați necesar.

Cele 6 aspecte importante sunt (ca la școală):
      1.  Serviciul clienți – pentru că e bine să ai asistență când ai nevoie, nu când au ei program
      2. Orele de funcționare – consider că intră tot în prima categorie, dar așa era acolo
      3.  Cantitatea de spațiu – foarte importantă, mai ales dacă aveți conținut foto
      4.      Acces FTP – pentru a ușura încarcarea paginilor pe site
      5.       E-mail – să puteți renunța la emailurile gratuite și pline de reclame
      6.       Panoul de control  - o intrefață foarte utilă mai ales pentru cei care nu sunt familiari cu comenzi HTML
Și un al 7lea, nemenționat aici, dar destul de important (zic eu), mai ales pe perioada aceasta, este aspectul economic. Prețul. Cât costă serviciul respectiv. Că dacă te apuci să plătești o căruță de bani doar ca să ai un blog pe care scrii 2 articole pe an, mai bine te lași de blogging. Sau scrii pe o hârtie și public eu respectivele articole la mine. Și din banii pe care-i economisești dai o bere. Sau, ne înțelegem noi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu