sâmbătă, 15 februarie 2014

Luna DragosteiLuna iubirii a trecut deja de prima jumăte și de prima sărbătoare plină de inimioare venite din import, iubire de comerț, inventată de americani și cu produse made in China. Am văzut la Carrefour atâtea promoții și inimioare că aveam senzația că sunt acasă la Cupidon, înainte ca el să iasă să răspândească dragoste.

Ziceam de prima sărbătoare pentru că urmează imediat și cealaltă, Dragobetele, pentru cei care sunt mai naționaliști și nu cred în americănisme. Sărbătoare tradițional românească ce a început să fie cunoscută (din punctul meu de vedere) de abia după ce a început tam-tam-ul cu Valentine’s. Că așa e omu, vine altu la el c-o idee și îi spune: “aveam și noi o sărbătoare d-asta, n-o mai sărbătoream, dar dacă tu o sărbătorești p-a ta, o scot și eu de la naftalină”.Și ar mai fi cea de-a treia categorie de români, romanticii incurabili. Ăia mai catolici ca Papa (da chiar, vorba asta la care dintre cei doi Papi se referă acum?), care sărbătoresc și Valentine’s și Dragobetele. Ideea de make love not war e bună, doar că mi se pare oarecum greu de pus în aplicare. Întâi îi arăți persoanei iubite dragoste zilnică, apoi îi spui că de Valentine’s o iubești și mai mult, urmând ca de Dragobete iubirea să ajungă la apogeu? Și apoi scade până la anul?

Sau Valentine’s e un fel de pregătire pentru Dragobete? Vedeți că la Sinaia a fost aglomerat așa că mergeți în Poiana, observați că e o problemă cu așternuturile așa că vă cumpărați lenjerii de pat cu elastic, să nu mai cadă în timpul exercițiilor fizice din dormitor... Cum funcționează asta?

Mai nou am observat că a apărut o nouă categorie de oameni, cei care sunt anti-anti-valentine’s. Ei nu au treabă cu iubirea, doar că se oftică pe faptul că unii au un punct de vedere contrar acestor sărbători așa că sunt revoltați și le aduc acestora acuze, în loc să aibă critici constructive, cum ar fi să-i facă să înțeleagă rostul acestor sărbători.

Da chiar, voi ce sărbătoriți, Valentine’s sau Dragobete? De ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu