marți, 28 ianuarie 2014

Ion Tiriac a donat un avion

În urma accidentului aviatic de săptămâna trecută, s-a constatat nevoia de aparatură de zbor la nivelul Inspectoratului General de Aviație. Ieri au fost donate două avioane către acest inspectorat, pentru misiuni umanitare.

Unul dintre aparate a fost donat de către o persoană fizică, iar celălalt de către o bancă. Conform știrii, numele donatorilor nu trebuiau făcute publice, însă la presiunea jurnaliștilor s-a aflat că persoana fizică era nimeni altul decât omul de afaceri Ion Țiriac.


Demn de lăudat este că aceste donații au fost făcute direct, fără o expunere prealabilă în presă pentru reclamă. Asta diferențiază oamenii care chiar vor să facă fapte bune de cei care vor să investească în imaginea lor de binefăcători aparenți, gen Becali. Vrei să ajuți? Fă ce e de făcut fără tam-tam prin ziare și la toate televiziunile.

Iar ideea de a dona un avion după ce unul a fost distrus, acoperind astfel  un gol într-o flotă de care depind vieți omenești mi se pare a fi foarte inteligentă. Nu dai bani ca să îi împartă cei de la putere sau să îi dea pe cineștie ce rablă. Duci tu un avion, ca să știi că ai făcut o treabă.

Nu știu dacă e nou sau dacă îl avea dl. Țiriac prin gospodărie și nu se mai potrivea la fenghui-ul casei sale, însă un avion nu e tocmai un lucru mărunt pe care și-l poate permite oricine. Și această surpriză vine cu toate că nu mai împreună cu zâna.

Dar, destule răutăcisme într-un articol despre fapte bune. Acest om merită felicitări pentru gestul său și merită să fie dat drept exemplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu