duminică, 22 august 2010

Google Earth, soluţie de avarie pe timp de criză


"Pe timp de criză guvernanţii ţărilor aflate în dificultate sunt într-o permanentă căutare de soluţii. De soluţii pentru a scoate cât mai mulţi bani de la cetăţenii din toate păturile sociale. Mai nou, un instrument folosit eficient de către guvernanţi s-a dovedit a fi Google Earth.

Nu una, ci două ţări au folosit Google Earth pentru a-i găsi

pe cei care se sustrag de la plata impozitelor. Este vorba de Grecia, ţară extrem de afectată de criză, şi de Statele Unite, punctul de pornire al acesteia.

Atât în Grecia, cât şi în America, foarte mulţi cetăţeni s-au sustras de la plata impozitului pe piscină. Cum? Foarte simplu: nedeclarând-o. Doar că guvernanţii, alarmaţi de cifrele prea mici, au pornit la vânătoare de piscine.

Google Earth s-a dovedit cea mai bună soluţie în acest scop, doar este o aplicaţie gratuită iar guvernanţi n-au scos niciun ban din propriul buget. Cu ajutorul acestui program, atât grecii, cât şi americanii, au descoperit mii de piscine nedeclarate.

În Grecia, au fost iniţial declarate puţin peste 300 de piscine. După incursiunea în Google Earth, au fost descoperite aproximativ 17.000 de piscine. Americanii, pe de altă parte, au încasat cu ajutorul lui Google Earth 75.000 de dolari de la proprietarii evazionişti de piscine."

Articol luat de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu