marți, 15 februarie 2011

Citroen C-Zero, prima electrică disponibilă în România: 36.642 de euro

Primii români care vor să intre în trendul electric prin achiziţionarea unei maşini 100% "verzi" au de astăzi la dispoziţie noul Citroen C-Zero. Preţul său: 36.642 de euro.
OFICIAL: Citroen C-Zero, prima electrică disponibilă în România: 36.642 de euro

Esential

36.642 de euro este preţul de achiziţie al unui exemplar Citroen C-Zero.
160 de kilometri este autonomia maximă a modelului Citroen. Aceasta poate varia în funcţie de stilul de condus şi de temperatură.

Citroen a anunţat astăzi preţurile pentru noul C-Zero, primul model electric pe care marca franceză îl comercializează în lume. Disponibil la un preţ de 36.642 de euro cu TVA inclus, Citroen C-Zero devine, astfel prima maşină 100% electrică pe care clienţii români şi-o pot comanda de la dealerii autorizaţi ai unei mărci prezente pe piaţa internă.

DOTĂRI DE SERIE

Conform site-ului oficial al celor de la Citroen, noul C-Zero va fi disponibil exclusiv în echiparea superioară High Line, posesorii noului model electric francez urmând să beneficieze astfel, printre altele, de Radio CD cu MP3 Player, de Computer de Bord, ESP, conexiuni USB şi Bluetooth, aer condiţionat automat, oglinzi laterale încălzite şi rabatabile electric, geamuri electrice faţă şi spate, scaun încălzit pentru şofer, proiectoare de ceaţă, servodirecţie şi airbag-uri frontale, laterale şi de tip cortină. Evident, printre elementele în posesia cărora vor intra noii posesori ai modelului francez se numără şi unele caracteristice maşinilor electrice, cum sunt cablurile de încărcare sau un indicator de bord care indică în timp real consumul, nivelul bateriei şi starea sistemului de recuperare a energiei eliminate la frânare.

MOTOR ŞI AUTONOMIE

Noul Citroen C-Zero, un alter ego al lui Mitsubishi i-MiEV, model care va fi disponibil la noi începând cu luna aprilie, vine propulsat de acelasi motor electric regasit pe i-MiEV, capabil sa dezvolte 64 de cai putere si un cuplu motor de 180 Nm. Resursele sunt transmise puntii spate cu ajutorul unei cutii cu o singura treapta de viteza.

Alimentarea este asigurata de o baterie litiu-ion de 330 de volti, capabila sa ofere o autonomie de 160 de kilometri si sa permita modelului urban sa atinga o viteza maxima de 130 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 15 secunde in timp ce sprintul de la 60 la 90 de km/h se face in 6 secunde.

ÎNCĂRCARE

Bateria litiu-ion poate fi incarcata de la o priza conventionala de 220 de volti in aproximativ 8 ore. Pentru cei presati de timp exista si varianta unei incarcari rapide, de numai 30 de minute, de la o priza speciala de 400 de volti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu