miercuri, 2 ianuarie 2013

2013 anti fumat

Am văzut zilele trecute o reclamă anti fumat foarte interesantă care cred că ar avea un mare impact dacă ar fi difuzată.

Problema cu tutunul este una serioasă și veche, dar din păcate nu se dorește să se rezolve. Motivul este simplu.Țigările aduc anual taxe foarte mari la bugetul de stat. Este un viciu care nu are efecte foarte rapide, astfel încât nefericitul viciat o să plătească mult și bine înainte să fie răpus de boală. 

Există tot felul de reglementări europene privind afișarea pe pachetele de țigări de mesaje cu scopul de a face consumatorii conștienți de efectele viciului lor, însă numărul de fumători este în continuare destul de mare.


Mai trist este că există un număr semnificativ de "fumători la mâna a doua". Perosane care inhalează fumul toxic fără să dorească acest lucru, fiind forțate de împrejurări. Cu toate că fumatul este interzis în locurile publice, încă există persoane care fumează pe stradă, în fața ta, sau tot felul de locații în care spațiul pentru fumători nu este delimitat.

Eu nu fumez și îmi displace enorm mirosul de țigări. De aceea m-am gândit să vă prezint reclama de care vă vorbeam la începutul articolului.Ideea de bază a acestui clip este una foarte originală care cred că ar funcționa tocmai prin faptul că șochează. Dacă s-ar introduce în țigări un compus care să crească pe măsură ce se fumează, și să arate ca o tumore, sunt convins că multă lume ar renunța. Și dacă nu ar renunța, sigur ar fuma mai puțin, acest "cancer" ocupând suprafața din țigară.

Cunosc persoane care au avut voință și au renunțat brusc și definitiv la fumat. Fără niciun fel de efecte adverse. Trebuie să ai voință. De asemenea știu oameni care au testat țigările electronice și apoi au revenit la fumatul normal, din obișnuință.

Regret că primul meu post de pe 2013 este unul atât de dramatic, însă fumatul este o problemă serioasă și m-am gândit că acum, fiind imediat după sărbători lumea va fi mai receptivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu