vineri, 26 aprilie 2013

Cinefil - 4.3.2.1


4.3.2.1 (pentru un pumn de diamante). Nu, nu are legătură cu filmul acela românesc pe care n-am apucat să-l văd nici până în ziua de azi. Acesta este un film englezesc ce va rula înceând cu data de 3 mai și în cinematografele noastre,  mulțumită New Films International.

4.3.2.1 reprezintă scurt rezumat al acțiunii filmului. Acesta se concentrează pe 4 fete, pe durata a 3 zile, în 2 orașe (ar fi putut fi 2 continente J), toata acțiunea pornind de la o singură ocazie.

Filmul este împărțit în 4 microfilme, fiecarea având-o în prim plan pe una din cele 4 fete, arătând prin ce aventuri trece fiecare dintre ele pe parcursul celor 3 zile.


Trebuie să recunosc că am fost încântat să văd că filmele europene se înmulțesc și încet-încet capătă teren în fața producțiilor americane.  Au ei mai multă experiență și mai mult buget însă putem face și noi filme bune.  Nu zic că 4.3.2.1 ar fi cineștie ce capodoperă cinematografică însă este un film ok.

4.3.2.1 e un film ce îmbină acțiunea cu drama prin care cele patru fete trec. Acțiunea din film, povestea cu diamantele fiind liantul dintre aventurile celor patru prietene (în timpul acestui weekend).  E interesant să privești acțiunea din puncte de vedere diferite. Și exact asta se face în film, spectatorul fiind pus pe rând în pielea fiecărei fete, pentru a înțelege mai bine șirul narativ.

Este un film făcut să placă tuturor, îmbinând scene de dragoste cu scene de acțiune și cu scene de rasism și sexism. Nediscriminator, bineînțeles, că doar se combat discriminările în Europa.  Orice gusturi ai avea sigur vei găsi câteva scene pe placul tău în 4.3.2.1.

Pun și trailerul să-ți faci o idee, dar te anunț de acum că felul în care e prezentată acțiunea aici diferă de film. Oricum, vizionare plăcută! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu