sâmbătă, 6 iulie 2013

Munti de bani

Există oameni care iau unele expresii prea la propriu. Cum ar fi aceea: "a lua pe cineva la bani mărunți". 

Nu știu dacă voi vă mai amintiți de o știre ce a stârnit zâmbete  în urmă cu câțiva ani. Acea știre în care un cetățean s-a hotărât să plătească o amendă de 500 lei folosind monede de un ban.  Sună hilar, și e destul de trist că deși el încearcă să se răzbune pe sistem, în final un simplu angajat are de suferit, cel care va număra cele 50 000 de monede. Mă rog, există și varianta simplă în care se folosește un cântar și se face un calcul matematic pornind de la masa de 2,4g / monedă. Deci era mai ușor să cântărești 120 kg.


De ce am amintit de știre? Pentru că s-a întâmplat din nou, de data aceasta “la case mai mari”. Și dacă vorbim de case mai mari, vorbim și de sume mai mari.  Săptămâna aceasta, Samsung a decis să plătească Apple suma de 1 miliard $, o amendă pentru o încălcare de patente, sau ceva de genul. Așa că, gigantul coreean a decis să trimită suma în monede de 5 cenți. Exact, 20 miliarde de monede. Cum? În camioane. Astfel, pe 1 iulie un convoi de 30 de basculante pline cu monede de 5 cenți au mers către sediul Apple din California.


Mă gândesc ce bătaie de cap trebuie să fi avut cei de la Apple. Nu atât cu număratul cât cu depozitatul, păzitul, transportul până la bancă și tot tacâmul. Unde mai pui că și cei de la bancă trebuie să numere din nou munții de monede. Unde mai pui că la cât de fițoși sunt cei de la Apple, mulți dintre eii s-ar putea să nu fi văzut vreodată astfel de monede. E destul de ciudat să te gândești că tu vinzi un telefon în valoare de 20000 monede sau 50 kg de mărunt :) .

L.E. Se pare că știrea cu plata efectuată de Samsung nu ar fi reală. Cu toate că nu se știe de unde a plecat, a fost preluată de mai multe site-uri. Așa a ajuns și la mine. După ce mi s-a adus la cunoștință acest aspect, pentru a extinde această păcăleală, o să vă las aici linkul de la Guardian care explică câteva aspecte.
http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2012/aug/29/apple-samsung-trucks-nickels-fake

Surse: 

Un comentariu:

  1. Daca omul s-a simtit nedreptatit, la fel as fi facut si eu, sau oricare dintre noi.

    RăspundețiȘtergere