joi, 3 octombrie 2013

Cruzime umana vs maidanezi

Nu mi-am exprimat până acum părerea în legătură cu subiectul referitor la maidanezi, dar în ultima perioadă văd că lucrurile au luat o întorsătură de-a dreptul morbidă.

Dacă inițial, toată tevatura era legată de faptul că un băiețel a fost sfâșiat de maidanezi, acum avem situații în care maidanezii sunt cei sfâșiați. La propriu, câinii sunt mutilați pe străzi. Atât în capitală, cât și în restul țării. Nu zic că acei câini n-au încercat să atace pe cineva, însă respectivele răni (cele la care mă refer și pe care o să le găsiți în linkurile de mai jos) nu sunt făcute în apărare, ci sunt premeditate.


NU sunt de acord cu câinii lăsați de izbeliște pe străzi. Și la mine în cartier există haite și nu e normal să nu mă pot plimba liniștit că poate se gândește vreunul să-și încerce colții pe mine. E drept, ei își apără teritoriul. Un teritoriu în care ei se simt în siguranță. Singurul teritoriu pe care l-au găsit după ce niște oameni i-au abandonat pe străzi. Pentru că e mai ușor să fugi de responsabilități decât ți le asumi. Cățelușii sunt simpatici când sunt mici, dar dacă trebuie să ai și grijă de ei, parcă nu mai e chiar ok, așa că mai bine îi arunci în stradă și poate le mai dă cineva din când în când să mănânce.

Însă, acest teritoriu al lor este spațiu public, unde lumea ar trebui să fie în siguranță. Așa că nu e ok ca acești câini să fie acolo. Nu zic că îi vreau morți, doar nu-i vreau pe stradă. În lipsa unor iubitori care să-i ia acasă, pentru a nu ne crește impozitele la nivele exagerate pentru a cumpăra hrană și construi adăposturi, ei vor fi eutanasiați. Nu am de gând să intru în toată chestia cu: sunt și ei animale nevinovate. Ok, sunt. La fel sunt și șobolanii. Să renunțăm și la deratizare.

Vă spuneam că în ultimele zile circulă diverse imagini pe internet. De două feluri. Primele sunt cu un copil care a fost atacat de câini și care NU este Ionuț. E un puști de prin state, dar cineva s-a gândit să pună paie pe focul ăsta, să instige la violență împotriva patrupedelor pe care oricum le paște moartea în 14 zile de la capturarea de către hingheri.

Al doilea tip de imagini, sunt cele cu rezultatul acestor instigări. Animale chinuite de indivizi care nu merită titulatura de “oameni”. Indivizi care ar trebui schingiuiți și dați exemplu. Că doar nu ne întoarcem acum în Evul Mediu. 

E trist că în anul 2013 s-a ajuns ca oamenii să fie suficient de plictisiți încât să inventeze povești doar de dragul de a urmări scene crude. E și mai trist că astfel de specimene sunt libere și au acces la toate informațiile disponibile pe internet.

Vă spun doar atât: NU credeți tot ce scrie pe Internet. Verificați și în altă sursă, eventual mai credibilă, și căutați și pe site-uri din afară. Nu tot ce zboară se mănâncă.

În încheiere, aici găsiți articolul despre copilul atacat:

Iar aici găsiți poze cu câini. Nu o să le afișez de loc, pentru că sunt de o cruzime mare, iar cine suportă acea cruzime poate face click pe rândurile de mai jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu