sâmbătă, 19 aprilie 2014

Paște 2014

A venit și Paștele din 2014. Chiar dacă uitându-te pe fereastră n-ai zice,  suntem în plină primăvară și mai avem mai puțin de două săptămâni până la 1 mai.

Revenind la sărbătorile pascale, observ că anul acesta par mai animate. Sau poate am uitat eu ce se întâmpla în alți ani. Contează mai puțin asta.

Să începem cu decorațiunile stradale. Săptămâna trecută am avut un șoc când am văzut că Bucureștiul are haine noi. Nu aș fi zis nimic dar, ajungând la Piața Romană am văzut ouă atârnate și mi-am adus aminte de bancul acela cu toaleta*. Nu știu dacă la asta s-au gândit și edilii sau e doar un mare eșec, cert e că nu le-a ieșit. Plus că nu înțeleg ideea ornării orașului pentru Paște. De Crăciun, oamenii își pun brad în case, brad care stă vreo două săptămâni. Așa e tradiția. Dar de Paște nu am auzit pe nimeni să-și pună prin casă iepurași și ouă, cu nu știu câte zile înainte. Paștele ține două zile și atât, nu e nevoie să fie transformat în ceva prea comercial.

vineri, 18 aprilie 2014

Ați făcut lista pentru Iepuraș?

În caz că încă nu i-ați scris până acum iepurașului, ar trebui să vă apucați de treabă. El se mișcă repede în general, dar până ajunge scrisoarea voastră la el prin serviciile de la Poșta Română, s-ar putea să treacă Paștele.

 Dacă copilul vostru nu s-a hotărât ce ar vrea să-i aducă urecheatul, puteți să-i prezentați un catalog cu produse care se încadrează în bugetul “iepurașului. Că degeaba vrea cel mic să meargă în Insula Paștelui dacă sacul mustăciosului are bani doar pentru un ou Kinder. Bine, nu că ar fi ceva neînregulă cu ouăle, mai ales că sunt tradiționale pentru această sărbătoare, fie ele de ciocolată sau de găină colorată.

marți, 15 aprilie 2014

Rețetă pentru un Paște cu soare

Am pentru voi rețeta magică pentru a scăpa de vremea asta urâtă de iarnă. Că doar nu vreți să petreceți Paștele cu vremea asta de Crăciun, nu?

Aveți nevoie doar de o conexiune bună la internet și de ceva bănuți. Volumul de bani depinde de preferințele pentru sărbătoare. Sunteți gata?

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Sezonul joburilor

După cum unii dintre voi deja știți, săptămână trecută a avut loc în București, la Sala Palatului, târgul de joburi Angajatori de Top.

La acest eveniment, organizat de hipo.ro participă de fiecare dată firme de top ce caută oameni noi pentru echipele lor. Fie că vorbim de joburi entry level sau pentru un nivel mai avansat, dar și internship-uri, toate puteau fi găsite la acest târg de joburi.

joi, 10 aprilie 2014

G2, iepurasi si Paste

Ziceam eu într-un articol anterior de găini și de noua cameră de filmat montată pe telefon, care-și face reclamă folosind animalul preferat de KFC.

Acum, că a apărut și pe piața din România și că se apropie și Paștele, puteți să vă gândiți bine dacă-l vreți sau nu. Vorbim de un telefon de ultimă generație, cu tehnologii noi de stabilizare a imaginii, de la un producătorul care a fost ales de Google să facă Nexus 5, LG.

miercuri, 9 aprilie 2014

Ploi, recolte și agricultură

A-nceput de ieri să cadă...  Da, știu că e din altă poveste, dar dacă vă uitați puțin pe geam veți constata că greșeala nu e de la mine și că eu, de fapt, sunt doar mesagerul. Iarna se lasă greu îndepărtată și insistă să rămână și de sărbătorile pascale. Auto-invitată, vrea să fie alături de noi când ciocnim ouă colorate.

Mă rog, eu n-am nimic împotrivă, dar toată treaba asta afectează serios agricultura. Am văzut bălți pe câmpuri de la atâta ploaie și mai mult ca sigur unele recolte au fost deja compromise din cauza temperaturilor scăzute de săptămâna trecută. E un risc pe care lumea și-l asumă, la urma urmei nu poți controla vremea. Doar că se pot remedia” aceste shimbări bruște prin reducerea nivelului poluării.

Nu o să intru în amănunte legate de ecologie, doar mă uit cu tristețe cum oamenii nu pot să-și îngirjească recoltele și nu pot produce la preț competitiv din cauza unor intemperii. Că degeaba vrea micu agricultor român să producă și el legume la prețuri europene, dacă vremea nu-l ajută. El își cumpără și motocultor și motosapa, are grijă de recolte, le seamănă și le prășește la timp, iar de-odată se întâmplă ceva climateric care-i dă toate planurile peste cap. Ori vine o secetă de se usucă tot, ori plouă și putrezesc recoltele.

Principala problemă  e că nu se iau măsuri la nivel național. Instalațiile de irigații au fost date la fier vechi (că așa se fac privatizările la noi), iar acum ne văităm că e secetă.  Dacă s-ar vrea refacerea “Grânarului Europei”, eu cred că s-ar reuși. Însă în zilele noastre, fiecare își vede doar de buzunarul propriu și interesul național e pus pe planul doi în cel mai bun caz.


Agricultorii mor de foame, recoltele se strică, dar Ponta scumpește benzina și-și face campanie electorală. România...

luni, 7 aprilie 2014

Saltele, somn si odihna

Cum îți așterni, așa vei dormi. Așa zice un vechi proverb românesc.

Și constat că e adevărat. De câte ori n-ați dormit aiurea, trezindu-vă mai obosiți decât v-ați culcat și cu dureri apăsătoare ce v-au presat toată ziua?

vineri, 4 aprilie 2014

O poveste de dragoste cu pantofi

Una dintre cele mai speciale relaţii din viaţa unei fete e cea cu... pantofii ei. De fapt, din viaţa mea. Dacă nu iubiţi pantofii aşa cum îi iubesc eu, mi-e greu să vă explic de ce. Totuşi, o să încerc. Vedeţi voi, pentru mine, pantofii nu sunt doar ceva de încălţat, ci un accesoriu care întregeşte orice ai purta. Nu mi se pare nimic mai stilat decât o persoană care poartă cele mai simple haine, negre, albe sau crem, cu o pereche de pantofi sofisticaţi. Perechea perfectă de pantofi îmi ţine cald la picioare iarna şi îmi lasă degetele să respire vara, îmi colorează zilele mohorâte sau să le face să lucească în negrul perfect al pielii de calitate şi îmi dă încredere că indiferent cât de prost ar fi următorul pas pe care îl voi face, va rămâne cu mine. Pantofii nu cer decât să fie spălaţi şi daţi cu cremă, nu se plâng când nu mai vrei să ieşi cu ei, nu au alt program decât să fie acolo pentru tine oricând şi nu se supără când vrei să mai ieşi şi cu altă pereche de pantofi.